Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El PSC canvia de parer i s’obre ara a fixar un termini per sancionar els ajuntaments per la sequera, però lluny de l’1 de juliol

El PSC s'ha obert a fixar un termini per sancionar els consistoris, tot assegurant tenir "bona sintonia" amb Junts, però reitera que no accepten l'1 de juliol com a límit per començar a sancionar

|

- Publicitat -

Els socialistes s’obren a estudiar les possibles sancions als ajuntaments que no compleixin les mesures contra la sequera decretades pel Govern.  La sequera, i la gestió que l’administració fa d’aquesta, són dues de les grans qüestions que acaparen el debat polític darrerament. Els greus efectes d’aquesta situació han provocat que l’executiu català plantegi diverses mesures per tal de fer un ús correcte de l’aigua i no malbaratar-la, malgrat que la cimera per la sequera celebrada a finals de març va tancar-se sense acord per part de cap dels grups polítics presents.

Una de les mesures que més polèmica ha generat és la de sancionar els ajuntaments que no compleixin les mesures exigides pel Govern, la qual no agradava ni al PSC ni a Junts. Ara, gairebé un mes després de la cimera, i amb el tancament del Canal de l’Urgell, o la declaració de l’estat d’emergència de la Conca del Segre com a principal bandera vermella que alerta de la gravetat de la sequera, sembla que tant el PSC com Junts estan repensant l’opció sancionadora. Junts, d’una banda, ha posat sobre la taula una proposició de llei sobre la sequera que torna a plantejar l’1 de juliol com a data límit per multar els ajuntaments, una opció que l’executiu ja veu amb bons ulls.

Publicitat

El PSC, d’altra banda, si bé s’ha obert a fixar un termini per posar sancions als consistoris, tot assegurant tenir “bona sintonia” amb Junts, la seva portaveu, Alícia Romero, ha reiterat aquest dijous que no accepten l’1 de juliol com a límit per començar a sancionar. Així i tot, els socialistes veurien amb bons ulls marcar un “règim transitori” que doni temps als ajuntaments “entre que es convoquen els ajuts” per fer les obres necessàries i que es comenci a multar aquells que no apliquin les mesures per fer les obres necessàries.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts

La portaveu també ha anunciat que el PSC mantindrà reunions per separat amb el Govern i amb Junts aquest tarda per tal de negociar solucions al problema de la sequera.

Romero també ha carregat contra la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, per la situació al canal d’Urgell. “Li demanem que no condicioni els recursos, després ja buscarà la complicitat d’Espanya”, ha dit la portaveu del PSC-Units.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut