Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSC amenaça Aragonès dient que esmenarà a la totalitat els pressupostos si els entra al Parlament sense un acord

|

- Publicitat -

El PSC ha avisat el president Pere Aragonès que esmenarà a la totalitat els pressupostos si els entra al Parlament sense un acord. En declaracions als mitjans des del Parlament, la portaveu del PSC, Alícia Romero, ha assegurat que Aragonès “ja sap quins són els termes i el camp de joc” en el qual s’està movent: “Ho saben des del primer dia”. Abans de reunir-se aquest dijous a les sis de la tarda amb l’executiu d’ERC per tancar la fase sectorial de les negociacions, Romero ha recriminat a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, manca de “discreció” sobre les converses pel que fa al Hard Rock, l’ampliació del Prat i la Ronda del Vallès (B-40).

La portaveu del PSC ha lamentat que s’hagi assabentat pels mitjans que Vilagrà “rebutja els tres projectes” que reclamen. En una entrevista a TV3 aquest matí, Vilagrà ha afirmat que aquests projectes estan fora dels pressupostos, però no s’ha posicionat ni a favor ni en contra. Tanmateix, Romero ha exigit a ERC “discreció” i “respecte” en les converses. “Negociar vol dir cedir“, ha remarcat, tot insistint que els projectes són “fonamentals” per als socialistes de cara a donar llum verda als comptes dels republicans.

Publicitat

El Govern donarà per acabades aquest dijous les reunions sectorials amb PSC i Junts. Tal com confirmen fonts de Palau a l’ACN, l’executiu engegarà a partir de divendres l’última etapa de la negociació dels pressupostos.

El Govern té l’objectiu d’intentar-los aprovar al Consell Executiu i entrar-los al Parlament abans que acabi el 2022. L’equip negociador de Presidència i Economia s’ha reunit a primera hora d’aquesta tarda amb Junts, i després ho farà amb els socialistes. Amb aquestes dues trobades, el Govern clou la primera fase més tècnica. A partir d’ara engegarà una segona etapa de tancament, per enllestir propostes i documents. Es tracta de la mateixa metodologia que ja va dur a terme amb En Comú Podem, amb qui ahir va tancar el pacte.

Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost

Romero nega un “canvi de cromos”

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha instat ERC aquest dijous a aprovar el pressupost de Barcelona del 2023 la setmana vinent. Preguntat en roda de premsa, Collboni ha plantejat la votació com una “gran oportunitat” per als republicans de crear “un marc positiu” perquè el PSC voti els comptes de la Generalitat al Parlament, ja que els primers que venen són els de l’Ajuntament.

Tot i això, Romero ha negat que estiguin “canviant cromos” en aquestes negociacions: “No mercadegem ni amb Catalunya ni amb Barcelona. No barregem cromos ni carpetes”, ha assegurat la portaveu del PSC aquesta tarda preguntada per les declaracions de Collboni.

Acord amb els comuns

Sobre l’acord entre ERC i En Comú Podem pels comptes anunciat dimecres, Romero ha admès que “en general no hi ha res” que els “grinyoli massa”. Ara bé, primer volen veure els “detalls” pel que fa als pactes en fiscalitat perquè el PSC aposta per la “prudència fiscal”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut