Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

El preu de la llum batrà divendres un nou rècord històric i demostra el “compromís del Gobierno” per posar aturador a l’abús de les elèctriques

L’executiu espanyol no compleix la seva paraula d’oposar-se a l’encariment de la factura de la llum i el preu de l’electricitat demà divendres marcarà un nou rècord històric un 7,5% superior al 2n preu més car de la història d’avui dijous. El preu mitjà diari de l’electricitat arribarà als 152,32 euros per megawatt hora

Agències 09/09/2021

El preu mitjà diari de l’electricitat en el mercat majorista batrà un nou rècord divendres i arribarà als 152,32 euros per megawatt hora, el preu més elevat de la història i un 7,5% superior al que s’ha registrat aquest dijous (141,71 euros).

D’aquesta manera, demà no només serà el divendres més car des que hi ha registres, sinó que serà el dia més car de tota la història perquè superarà el rècord anterior, assolit aquest mateix dijous (141,71 euros).

El preu de divendres multiplicarà per més de tres el cost del mateix dia de l’any passat, quan es va registrar un preu mitjà diari de 45,1 euros per MWh.

Atenent les franges horàries, la més barata de divendres tindrà lloc entre les 17.00 i les 18.00 hores, quan baixarà a 146,29 euros. Per contra, la més cara es donarà entre les 09.00 i les 10.00 hores, quan el preu es dispararà a 159,31 euros.

Les dues primeres setmanes de setembre ja tenen el rècord de comptar amb els preus més alts mai vists en el mercat majorista.

Durant el mes d’agost, i en plena onada de calor, el preu va anar marcant un nou rècord darrere l’altre i va provocar que el preu mitjà del mes assolís els 106 euros/MWh, el mes més car de la història, després del juliol, que ja va marcar un altre rècord, amb un preu de 92,4 euros.

L’executiu espanyol va prometre rebaixar el preu de la llum, però de moment les seves promeses han quedat incomplertes davant d’un preu cada vegada més elevat i amb la passivitat del Gobierno, que no pren partit a l’hora d’oposar-se a l’abús de les empreses elèctriques.