Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El president socialista de Castella-la Manxa: “La reforma de la sedició i la malversació són un xantatge d’ERC”

|

- Publicitat -

El president del PSOE de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, es mostra crític amb la gestió de l’executiu de Pedro Sánchez, especialment amb la reforma del Codi Penal que ha implicat l’eliminació del delicte de sedició. Durant una entrevista amb La Razón, el president ha afirmat que la reforma de la sedició, i la possible reforma de la malversació, “són un xantatge d’ERC a canvi dels seus vots a Madrid, i un peatge massa car per a Espanya i pel PSOE”.

García-Page també s’ha mostrat molt convençut que el referèndum d’independència “il·legal”, tal com l’ha titllat, es farà el 2030: “L’actual president de la Generalitat va situar en el 2030 la data d’un nou referèndum il·legal” ha afirmat, tot afegint que “l’independentisme no està desactivat, té un full de ruta per davant”. “És evident que les factures del que estem fent ara les pagarem a curt o mig termini”, ha dit.

Publicitat

Durant l’entrevista, el president socialista ha assegurat que el “xantatge” d’ERC és massa car per a Espanya i el mateix partit, i ha titllat l’Estat espanyol d'”ingenu”, ja que va concedir els indults als líders independentistes sense que aquests “mostressin penediment ni el compromís ferm que no es tornarà a convocar un referèndum ni atemptar contra la unitat nacional”. “L’Estat no pot ser ingenu amb aquells que volen acabar amb ell”, ha sentenciat.

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut