Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El president en funcions del CGPJ rebutja convocar un ple extraordinari per triar els magistrats del TC

|

- Publicitat -

El president en funcions del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Rafael Mozo no convocarà un ple extraordinari per triar els magistrats per al Tribunal Constitucional (TC), rebutjant així la petició dels 9 vocals conservadors proposats pel PP que bloquegen la renovació.

Els vocals Nuria Día Abad, José Antonio Ballestero Pascual, Carmen Llombart Pérez, Juan Martínez Moya, Juan Manuel Fernández Martínez, José María Macías Castaño, Francisco Gerardo Martínez Tristán, María Ángeles Carmona Vergara i Wenceslao Olea Godoy van demanar el passat 9 de desembre la convocatòria urgent del ple extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: el nomenament de magistrats al TC. Es tracta dels mateixos vocals que des de fa mesos bloquegen la renovació del CGPJ, però que ara, amb el registre de l’esmena del PSOE i Unides Podem segons la qual es rebaixa la majoria de tres cinquens necessària per a la renovació a majoria simple, s’enfronten a un nou escenari en el qual no tenen tan poder com ara.

Publicitat

Amb tot, Mozo ha contestat als vocals que la petició així formulada no pot ser atesa perquè, en aplicació del reglament vigent, cal aportar tots els documents relacionats amb l’ordre del dia i complir les regles de procediment 3 i 5 aprovades al ple extraordinari del 8 de setembre del 2022. La regla 3 estipula que la convocatòria del ple tindrà lloc quan ho acordi el president per iniciativa pròpia o el sol·licitin almenys cinc vocals. La regla 5 marca que les propostes acompanyaran el currículum dels candidats.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut