Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El president d’Iberdrola declararà com investigat pel cas Villarejo

|

- Publicitat -

El jutge de l’Audiència Nacional, Joaquín Gadea, ha citat a declarar al president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, investigat pels encàrrecs de l’elèctrica a l’empresa Cenyt, vinculada a l’excomissari de la Policia Nacional, José Villarejo, segons explica eldiario.es.

Es tracta de la peça número 17 de la macrocausa ‘Tàndem’ i, en aquest cas, s’investiguen els encàrrecs que l’elèctrica hauria fet al comissari entre 2004 i 2017. Segons el relat judicial, el primer projecte hauria estat ‘Arrow’, que hauria tingut com a objectiu eliminar l’oposició municipal i els ecologistes que li feien nosa en el marc de la construcció d’una central a Arcos de la Frontera (Cadis).

Publicitat

Així mateix, entre 2004 i 2005, s’hauria desenvolupat ‘Black Board’ o ‘B-B’ per aconseguir informació comprometedora sobre Manuel Pizarro, president en aquells moments d’Endesa i gran rival d’Iberdrola. El 2009, Sánchez Galán demana investigar un directiu de l’elèctrica, José María Álvarez, i a un proveïdor, Francisco Julián Gutiérrez, per sospites de comissions il·legals. Poc després, es va afegir com a objectiu Florentino Pérez, president d’ACS.

Finalment, en 2011, Villarejo s’hauria dedicat a ‘Wind’ per espiar alts càrrecs de l’empresa suïssa Eòlica Dobrogea, aliada d’Iberdrola, però amb la qual van sorgir certs conflictes que es van acabar resolent de manera favorable a la societat mercantil espanyola.

 

Et pot interessar  La justícia madrilenya cita com a investigat la parella d'Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut