Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El president del Col·legi de Metges de Lleida assegura que la corba de casos a Lleida “és com la del març”

|

- Publicitat -

El president del Col·legi de Metges de Lleida, Ramon Mur, ha assegurat que la corba de casos de coronavirus a Lleida és actualment “com la del març”. En declaracions a RAC1, Mur ha explicat que, en canvi, no hi ha tants casos greus perquè la mitjana d’edat dels infectats “és 15 anys inferior a la de fa tres mesos” i el 80% són asimptomàtics. Ha afegit que la transmissió es concentra en aquesta gent jove i en l’entorn de la indústria càrnia i la de la fruita. Mur ha apuntat que a Lleida es viu un “drama humanitari” i ha criticat que havien alertat a les administracions que això podria passar tenint en compte la situació dels temporers però “es va mirar cap a una altra banda”.

Mur ha assegurat que es va parlar amb el Departament de Salut ja des del maig i ha lamentat que llavors no es va posar en marxa una coordinació ni dins de l’administració catalana ni entre diferents nivells de l’administració per abordar aquesta problemàtica.

Publicitat

El metge ha assegurat que “no es tractava de posar barreres” sinó de fer “un major esforç i coordinació per atendre a les persones en l’origen”. Ha afegit que sí que hi ha casos en que consistoris, empreses i patronals estan fent “un esforç com mai” per allotjar aquestes persones en habitatges dignes. I és que Mur ha apuntat que malgrat s’intenti controlar que es compleixen les mesures en el lloc de treball, és difícil controlar què fan fora.

En aquest sentit, ha assegurat que han faltat també mediadors per explicar la situació. “Tenen més gana i necessitat que por”, ha manifestat.

Et pot interessar  La pagesia de la demarcació de Lleida carrega contra Mascort i avisa que tallaran les carreteres "fins que faci falta"

Mur ha apuntat que la solució passa per un treball coordinat entre totes les administracions i agents socials. “S’ha de fer un pacte social, intentar abordar situacions tan complexes de drama social, que són l’arrel del problema”, ha insistit.

A més, ha afirmat que falten metges i ha lamentat que alguns estan fent tasques administratives “que podrien fer altres professionals”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut