Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El president Aragonès demana un “esforç”: “Extremem les precaucions, que encara estem en pandèmia”

El cap de l’executiu català no ha avançat possibles restriccions que es poden aplicar els pròxims dies

Agències 20/12/2021
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció aquest dilluns 6 de desembre de 2021 a la Bisbal d'Empordà.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat un “esforç” a la ciutadania davant de l’augment de contagis de covid-19 “molt vinculats a la variant òmicron”. “Extremem les precaucions, que encara estem en pandèmia”, ha reclamat en declaracions a La Marató de TV3 d’aquest dissabte. El cap del Govern no ha avançat possibles restriccions que es puguin aplicar els propers dies i s’ha limitat a dir que la comissió delegada en la matèria “avaluarà” la setmana entrant quines mesures pren.

Sí que ha demanat que a la conferència de presidents autonòmics de dimecres per abordar precisament la situació de la pandèmia els territoris amb una incidència semblant acordin “mesures similars”. També ha reclamat que es mantinguin els fons covid-19 per a l’any 2022 “per seguir ajudant en l’àmbit sanitari i també, si s’han de prendre mesures que afecten sectors econòmics i socials, poder-los compensar.

Sobre la salut mental, que és l’objectiu de La Marató d’enguany, ha lamentat que “sempre ha estat com amagada” i ha considerat positiu “que se’n parli”. “Eliminem l’estigma”, ha proclamat.