Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

El PPC s’ensorra encara més després de la denúncia al seu vicesecretari de comunicació per maltractament

El partit ha cessat Albert Fernández Saltiveri, que ha negat els fets de violència de gènere pels quals se l’acusa

Redacció 06/03/2021
El candidat del PPC, Alejandro Fernández, durant la compareixença de valoració de resultats de les eleccions la nit del 14 de febrer.

El vicesecretari de comunicació del PPC, Albert Fernández Saltiveri, ha estat denunciat per presumptes maltractaments a la presidenta de Noves Generacions, Irene Pardo, que també és la seva exparella, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha confirmat l’ACN. Fonts del partit han indicat que la denúncia està a mans de la justícia, que se l’ha destituït de tots els càrrecs i que s’estan seguint les vies reglamentàries que fixen els estatuts del PPC, amb l’obertura d’un expedient informatiu en el Comitè de Drets i Garanties, que ho resoldrà “en breu”. Segons el diari, l’escrit de denúncia s’acompanya d’un informe mèdic que reporta lesions, com ara una fissura al nas i contusions a tot el cos, i l’acusa de maltractament psicològic continuat.

El diari ‘Ara’ afegeix que Pardo estaria considerant deixar el PP i la presidència de Noves Generacions a causa de la “incomoditat” que li ha generat ser-ne membre durant els últims mesos perquè la formació tenia coneixement dels fets i no va apartar Saltiveri de les seves funcions a la direcció.

Arran de la notícia, la periodista d’RNE Olga Ruiz ha assegurat en un tuit que ha hagut de patir “atacs, amenaces i masclisme”, de Fernández Saltiveri a la ràdio, i que s’ha queixat moltes vegades al partit d’aquestes actituds.