Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

El PP viu al seu món i creu que la Llei Celaá “ataca el castellà com a llengua vehicular”

Casado presentarà un recurs d’inconstitucionalitat argumentant que la norma “va contra la llibertat dels pares “i és un “atac frontal a la concertada”

Agències 29/03/2021
Primer pla del president del PP, Pablo Casado, en una conferència al Palau Macaya aquest dilluns 15 de març de 2021. (Horitzontal)

El PP ha presentat aquest dilluns un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica d’Educació (LOMLOE), coneguda com a ‘Llei Celaá’. El president dels populars, Pablo Casado, ha argumentat que la norma “ataca el castellà com a llengua vehicular a tot l’Estat” i “va en contra de la unitat nacional”. Segons el PP, la norma permet que algunes autonomies com Catalunya tractin el castellà com a llengua “no pròpia, aliena, estranya, obligada o imposada que ha d’aprendre’s o estudiar-se com una llengua estrangera més”. En un acte a Madrid, Casado també ha afirmat que la LOMLOE “va contra la llibertat dels pares” i és un “atac frontal a l’educació concertada”.

El recurs del PP davant el Tribunal Constitucional (TC) impugna 16 articles de la llei i dues disposicions addicionals. Casado ja ha avançat que, més enllà del recurs, les autonomies governades pel PP avançaran la matriculació per garantir la “lliure elecció” i ampliaran els concerts educatius.

El líder del PP també ha dit que quan el PP torni a governar a l’Estat espanyol derogarà la ‘Llei Celaá’. Unió del Poble Navarrès (UPN) també s’ha sumat al recurs i el seu president, Javier Esparza, ha dit en l’acte que “sobren motius” per anar al TC, ja que la llei és una “cessió a l’independentisme” i un “atac frontal als drets de les famílies”.

Casado ha subratllat que la norma és contrària a la “llibertat educativa”. “Els fills no pertanyen a l’Estat. No podem acceptar que una ministra digui que els fills no són dels seus pares. Respecti la llibertat d’elecció de les famílies”, ha dit el president del PP, que ha acusat Celaá de voler fer “enginyeria social”.