Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

El PP suspèn de militància Fernández Díaz després que es confirmi que serà investigat en l’Operació Kitchen

|

- Publicitat -

Jorge Fernández Díaz, una de les figures cabdals dins del Partido Popular, ha estat suspès de militància temporalment després que hagi estat imputat en l’Operació Kitchen. Aquesta operació és una de les que ha impactat més a l’opinió pública en els darrers anys, ja que s’està investigant si estava pensada per espiar al llavors tresorer del PP Luís Bárcenas. Aquesta notícia ha destacat, ja que recentment es va saber que ni Maria Dolores Cospedal, ni el seu marit Ignacio López del Hierro seurien al banc dels acusats.

La suspensió podria ser un intent del partit blau de separar els escàndols de Bárcenas i l’excúpula del PP de la resta del partit, ja que després que Rajoy hagi deixat la presidència, les investigacions han avançat notòriament. No obstant això, es fa difícil veure com l’Operació Kitchen podria ser quelcom aliè al partit, en tant que Luís Bárcenas ocupava un càrrec central en l’agrupació política i molts dels implicats també n’eren membres destacats..

Publicitat

L’Operació Kitchen va iniciar-se al descobrir que alguns investigats haurien volgut arrabassar documents que el tresorer tenia en possessió i que presumptament els podrien implicar en delictes de tràfic d’influències i cobraments il·legals. Val a dir, que si s’és prou audaç, qualsevol podria imaginar que en cas que el tresorer tingués aquests documents, podria haver-los usat, qui sap, si amb la finalitat de tenir el control ocult del partit.

Fernández, que va ser ministre d’Interior amb el Gobierno de Rajoy, està sent investigat per l’Audiencia Nacional. La seva suspensió pot fer referència a un protocol anticorrupció del partit, però també, i en aquest cas sembla una hipotèsi amb més consistència, pot ser un sistema preventiu, per limitar els danys del partit contra possibles sentències que tacarien la imatge dels de la Calle Génova.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut