Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El PP rebaixa el to contra Junts, PNB i Sumar, que finalment tindran grup propi al Senat

Els partits podran formar grup parlamentari propi amb senadors prestats pel PSOE

|

- Publicitat -

La majoria absoluta de la qual el PP gaudeix al Senat espanyol semblava que impediria a Junts, PNB i Sumar la formació del grup parlamentari propi. Finalment, però, els populars han decidit rebaixar el to contra aquestes formacions i permetre que formin el seu propi grup parlamentari a la cambra alta espanyola amb diputats cedits per part del PSOE, igual que ha succeït al Congrés dels Diputats, on el PP sí que ha intentat vetar el préstec.

A finals d’agost, el PP va encarregar un informe jurídic per a estudiar i validar el préstec d’escons del PSOE a les formacions que els necessitaven per tal de formar grup parlamentari propi a les cambres espanyoles, evitant així que ho decidís la Mesa del Senat, també dominada pel PP. El vicepresident primer del Senat, Javier Maroto, ha confirmat que totes tres formacions podran formar grup parlamentari propi amb la cessió d’escons socialistes.

Publicitat

No obstant això, Maroto també ha avançat que cap dels tres grups comptarà amb el mateix nombre de portaveus adjunts, i tampoc amb el mateix nombre d’assessors, tot avisant que la lletra petita la fixarà la Mesa en la seva pròxima reunió.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut