Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El PP i Cs no es rendeixen: Presenten un recurs al TC sobre la llei sobre el català a l’escola

|

- Publicitat -

El Partit Popular i Ciutadans han presentat aquest divendres un recurs al Tribunal Constitucional contra diversos articles del decret sobre els projectes lingüístics dels centres educatius i la llei sobre el català a l’escola. PP i Cs denuncien que les dues normes vulneren la carta magna perquè no fan cap referència al castellà com a “llengua vehicular”, així com “l’estatut d’autonomia i la mateixa doctrina del Tribunal en la sentència de juny del 2010”. Els recursos arriben a les mans del TC l’endemà que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya presentés una qüestió d’inconstitucionalitat contra el decret i la llei sobre el català a l’escola.

Amb aquest moviment, PP i Cs haurien de poder formar part del procés judicial al TC sobre el cas del català a l’escola i tenir accés als escrits de les parts. “S’ha consumat de nou el menyspreu a la llengua comuna de tots els espanyols, l’espanyol, acceptant el pla independentista per marginar l’espanyol a l’escola i per eliminar qualsevol mena de garantia perquè es pugui estudiar en espanyol a Catalunya”, ha denunciat aquest divendres la secretària general del PP, Cuca Gamarra, en una roda de premsa a Madrid.

Publicitat

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha defensat el recurs conjunt amb el PP per “defensar el constitucionalisme per sobre de les sigles”. En una roda de premsa des del Parlament, Arrimadas ha recriminat als socialistes l’acord sobre el català a la taula de diàleg. “Continuen fent el mateix amb els vots que van anar a demanar en castellà als barris humils de Barcelona”, s’ha queixat.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut