Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El PP fa el que millor sap fer: Ayuso adjudica contractes de 70.500 euros per una empresa on treballa el seu germà

El “contractes menors” a l’empresa Artesolar excedeixen els 18.000 euros establerts en el cas de serveis i subministraments

Redacció 12/11/2020
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, aquest 12/11/2020 a l'Assemblea de Madrid (horitzontal)

Darrere els clams d’heroïcitat de la presidenta de la comunitat de Madrid amb els seus darrers moviments durant la pandèmia, s’hi amaguen molts draps bruts. Eldiario.es ha destapat aquest dijous que la Conselleria de Sanitat del govern d’Ayuso va adjudicar des del setembre del 2019 fins a principis de la pandèmia, contractes per valor de 70.500 euros per pur interès. De fet, l’empresa d’aquests contractes té com a treballador Tomás Díaz Ayuso, el germà de la presidenta de Madrid. Sense concursos ni publicitat (és a dir, contractes menors), l’alternativa del govern de Madrid que ha decidit utilitzar a la seva manera, ja que aquest tipus de contractes no poden excedir els 18.000 euros, i aquests sobrepassen, per molt, el valor estimat.

En concret, eldiario.es detalla que l’empresa es tracta d’Artesolar Iluminación S.L, especialitzada en fabricació i instal·lació de làmpades LED. El germà de la presidenta hi treballa des del 2016 com a cap de desenvolupament de projectes, segons el seu perfil de Linkedin, però al ser preguntat pel mitjà, nega que tingui cap càrrec, i assegura que només treballa amb Artesolar com a col·laborador autònom.