Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El PP allarga artificialment l’amnistia: es nega a sotmetre-la al ple del Senat del 7 i 8 de maig i podria esperar al 14

El Senat ha de votar la norma abans del 16 de maig i passar-la al Congrés s, que l'aprovarà definitivament

|

- Publicitat -

El PP ha rebutjat aquest dimarts la petició d’ERC d’incloure la votació sobre la llei d’amnistia al ple del Senat dels dies 7 i 8 de maig. Els populars, que tenen majoria absoluta a la cambra alta, han anunciat un altre ple per al 14 de maig, on podrien incloure la votació final de la llei. El termini de què disposa el Senat per tramitar la norma expira el 16 de maig, dos dies després d’aquest ple. Un cop el Senat rebutgi l’amnistia, la llei tornarà al Congrés dels Diputats, que la votarà i aprovarà definitivament.

Aquest dimarts la portaveu dels republicans al Senat, Sara Bailac, ha presentat formalment a la Junta de Portaveus una petició perquè l’amnistia formi part de l’ordre del dia del ple del 7 i 8 de maig. Però segons ha explicat ella mateixa, el PP s’hi ha negat.

Publicitat

Els republicans consideren que el PP està allargant artificialment la tramitació de la llei, perquè la comissió de la cambra alta que emetrà un dictamen desfavorable per la norma es reuneix el 6 de maig, i per tant la llei podria sotmetre’s al ple l’endemà.

Els populars no aclareixen encara si introduiran la votació de la llei al ple que han anunciat per la setmana següent, la del 14 de maig, tot i que ho hauran de fer d’aquesta manera per complir els terminis i permetre que el ple voti la norma dins del marge de dos mesos de tramitació que estableix la llei.

Un cop la majoria absoluta del PP rebutgi l’amnistia al Senat, el text tornarà al ple del Congrés, previsiblement a finals de maig. La cambra baixa podrà eliminar qualsevol modificació que hagi introduït el Senat i aprovar el text tal com va quedar redactat i aprovat originalment.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut