Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

El PP es nega a “pagar el preu” de Puigdemont: diu a Junts que es poden “estalviar” la reunió si pretenen exigir-ho al PP

Feijóo insta el PSOE a rebutjar negociar amb Junts perquè un hipotètic acord seria un "disbarat històric"

|

- Publicitat -

Com no podia ser d’altra manera, el PP d’Alberto Núñez Fejóo ha tancat la porta a negociar amb Junts després d’escoltar les condicions que Carles Puigdemont ha fixat per a obrir-se a negociar amb els partits espanyols per encarar el debat d’investidura presidencial. El mateix Feijóo ha titllat el plantejament de Puigdemont de ser “inacceptable i impossible”, i s’ha negat a pagar el preu de l’eurodiputat de Junts, recomanant-li estalviar-se la reunió si la formació els pretén exigir l’amnistia i l’autodeterminació.

“El que està demanant Puigdemont és que no hi hagi igualtat dels ciutadans davant la llei i que es beneficiï els que l’han incomplert”, ha denunciat el líder popular en roda de premsa aquest dimarts al Congrés, just després de reunir-se amb el líder del partit d’extrema dreta de Vox, Santiago Abascal. Feijóo ha instat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a rebutjar també aquestes condicions i a replantejar-se el seu posicionament sobre la investidura del PP. “Ni puc ni vull pagar el preu que ha posat Puigdemont i m’agradaria que Sánchez digués el mateix, si és possible avui mateix”, ha remarcat.

Publicitat

“Si volen fer matisacions o enfocar l’afer d’una altra manera, que ens ho diguin, però en aquest context tot sembla indicar que el més operatiu és no tenir una reunió perquè la meva resposta ja la coneixen”, ha dit, sobre la reunió amb Junts. Feijóo ha insistit que en la negociació de la seva investidura “no hi caben ni xantatges ni subhastes”.

El líder del PP ha assegurat que “cap nació dins de la Unió Europea se sotmetria a aquestes condicions per formar govern” i ha defensat que “Espanya mereix una resposta clara i contundent” a les condicions de Junts.

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions

Amb tot, Feijóo ha avisat que, havent escoltat les condicions de Puigdemont, només veu dos escenaris. D’una banda, que PP i PSOE s’aliïn per “defensar la igualtat i la democràcia” i, de l’altra, anar a una repetició electoral, igual que ha avisat Puigdemont durant la seva conferència. “No podem contemplar un tercer”, que seria un acord dels socialistes amb Junts, perquè “seria un disbarat històric”, ha opinat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut