Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El PP encarregarà un informe jurídic sobre el préstec d’escons del PSOE i Sumar a Junts i ERC per formar grup

Bendodo diu que dialogar amb els grups independentistes no implica negociar amb ells ni assolir pactes

|

- Publicitat -

El coordinador del PP, Elías Bendodo, ha afirmat que la seva formació utilitzarà la majoria que té a la Mesa del Senat per encarregar a la cambra un informe jurídic sobre el préstec d’escons del PSOE a Junts i de Sumar a ERC. L’informe, segons Bendodo, ha de valorar “la validesa i la legalitat d’aquestes decisions que s’estan adoptant de ‘cambalache’ del PSOE amb altres grups parlamentaris”. Bendodo també ha justificat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, pretengui reunir-se amb totes les formacions parlamentàries, incloses les independentistes, de cara a la seva investidura. “El diàleg no és dolent, perquè una cosa és parlar, i una altra negociar i una altra pactar”, ha dit, i per tant és sa i necessari que existeixi aquest diàleg”.

En roda de premsa des de Màlaga, Bendodo ha insistit que la seva formació disposa del suport de 172 escons, “a quatre de la majoria absoluta en primera votació o a quatre abstencions en segons votació”, i “en això treballarem les pròximes dates” perquè queda “un mes de diàleg” on “intentarem convèncer els grups que l’única opció constitucional de governar Espanya és la del president Feijóo”.Segons el coordinador del PP, els populars “no desitgen” una repetició electoral, i vol constituir “un govern del PP en solitari” que actuarà “amb moderació i diàleg” per “recuperar els valors democràtics de la transició”. L’alternativa, ha dit, és un bloqueig o “un govern de 24 partits, entre els quals sobiranistes i independentistes” i “tots exigint vicepresidències, ministeris, amnisties i pressupost”.

Publicitat

El PSOE ha prestat sis senadors a Junts, CC i BNG perquè puguin constituir-se com a grup al Senat, i també quatre diputats a Junts al Congrés perquè pugui superar el llindar que estableix el reglament i formar grup a la cambra baixa. Sumar, per la seva banda, ha deixat dos diputats a ERC perquè pugui tenir grup propi al Congrés. Un cop constituïts es grups, tots els diputats i senadors prestats tornaran a les seves formacions.

Et pot interessar  Bolaños espera que Sánchez continuï: "No ens poden doblegar amb mentides i boles"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut