Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El PP embogeix de ràbia amb els indults i recollirà firmes arreu de l’Estat

|

- Publicitat -

El PP tornarà a recollir firmes per tot l’Estat, ara en contra dels possibles indults als presos polítics. Així ho ha anunciat aquest divendres el president del partit, Pablo Casado, en un acte de Presura 20 sobre l’Espanya rural. Els populars també impulsaran mocions als 8.000 ajuntaments de l’Estat en contra dels indults, que Casado ha qualificat de “cop molt dur” contra la democràcia. El cap de l’oposició al Congrés vol que la ciutadania decideixi si prefereix viure en una “nació constitucional” o bé si aposta per “seguir donant aire” a uns polítics que “desafien la justícia”. Casado ha replicat al president espanyol, Pedro Sánchez, que cal defensar la unitat d’Espanya per evitar que el país sigui “estranger de si mateix”.

El PP de Mariano Rajoy ja va recollir signatures el 2006 contra el nou Estatut de Catalunya. 15 anys després, els populars tornen a utilitzar aquesta estratègia, ara en contra dels indults: “Hem de defensar la unitat nacional i, per tant, la justícia, que legalment ha imposat una sentència als qui van intentar trencar la llei. Els polítics hauríem de respectar-la”, ha argumentat Casado.

Publicitat

Calvo defensa els indults

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat aquest matí que els indults no són una “crítica” a una sentència i que “no tenen res a veure” amb el funcionament del poder judicial. En una entrevista aquest divendres a Canal Sur, Calvo ha negat que sigui un debat jurídic, ha argumentat que és un instrument que “existeix en totes les democràcies” i que depèn del poder executiu.

La vicepresidenta ha afirmat que qualsevol govern “responsable de la política d’aquest país” ha “d’intentar per tots els mitjans prendre decisions perquè una part tan important del territori”, com és Catalunya, “surti d’aquest bucle melancòlic i frustrant d’intentar trencar l’ordre constitucional sense que ho pugui aconseguir”.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut