Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

VÍDEO | El PP dona a la ultradreta de Vox la presidència de les Corts d’Aragó

Els populars defensen que la composició pactada "és un fidel reflex de la majoria del canvi" resultant del 28-M i respon "a la història i a la tradició del parlamentarisme"

|

- Publicitat -

El PP torna a fer el joc a Vox i acorda que el grup d’extrema dreta ostenti la presidència de les Corts d’Aragó, mentre que els populars es reserven per a ells la vicepresidència primera i la secretaria primera del parlament aragonès. La representant de Vox i diputada electa per Saragossa, Marta Fernández, s’ha convertit aquest divendres en la nova presidenta del Parlament d’Aragó, amb 35 vots a favor, mentre que 32 vots han estat en blanc.

L’acord entre les dues formacions conservadores s’ha confirmat en un comunicat emès aquest divendres, 23 de juny, tot i que el PP remarca que el pacte “se circumscriu exclusivament a la composició de la Mesa del parlament autonòmic”.  Els populars justifiquen incloure Vox perquè “en totes les legislatures, a excepció de la constituent, el tercer partit amb el nombre de vots més gran ha obtingut un lloc en aquest òrgan”.

Publicitat

Segons els populars aragonesos, la composició pactada “és un fidel reflex de la majoria del canvi” resultant del 28-M i respon “a la història i a la tradició del parlamentarisme”. Els representants d’ambdós partits també han decidit constituir una taula de treball per “explorar les possibilitats d’assolir un acord basat en un programa de canvi”.

En una entrevista aquest divendres al matí a Antena 3, el portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, ha defensat que el PP no renuncia als seus “principis fonamentals” i ha assegurat que el partit està fent “pactes transversals” per “trencar la política de blocs”. En aquest sentit, Sémper ha tret pit i recordat que els vots del PP han permès que el socialista Jaume Collboni sigui l’alcalde de Barcelona. 

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut