Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El PP de Marga Prohens elimina les conselleries de Medi Ambient, Fons Europeus i Igualtat

El Govern del PP disposarà de 10 conselleries, una menys que amb l'anterior govern, i assegura que suposarà un "estalvi d'un milió d'euros anuals"

|

- Publicitat -

La nova presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, ha anunciat aquest dilluns la composició del nou executiu. Tal com ha pogut saber ‘dBalears‘, el Govern del PP disposarà de 10 conselleries, una menys que l’executiu de Francina Armengol; el que ha fet Prohens ha estat eliminar les conselleries de Medi Ambient, Fons Europeus i Igualtat, i unir Turisme, Cultura i Esports.

L’objectiu del PP a les Illes Balears, igual que al País Valencià, era reduir el nombre d’alts càrrecs i del personal eventual per tal d’estalviar. Així, i amb la remodelació feta que elimina conselleries bàsiques i n’agrupa d’altres en una mateixa àrea, Prohens assegura que s’estalviarà un milió d’euros a l’any.

Publicitat

Amb tot, la Vicepresidència i Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, que de fet serà la que integri la gestió dels fons europeus i les funcions de conseller portaveu del Govern la liderarà l’eivissenc Antoni Costa. D’altra banda, Antònia Maria Estarellas Torrens liderarà la consellera de Presidència i Administracions Públiques. La doctora Manuela García Romero serà la nova consellera de Salut, i Antoni Vera Alemany serà el nou conseller d’Educació i Universitats.

La nova conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, que serà la que integri les àrees de la desapareguda Conselleria d’Indústria i Comerç la capitanejarà Alejandro Sáenz de San Pedro García. L’altra nova conselleria creada, la de Turisme, Cultura i Esports la dirigirà Jaume Bauzà Mayol.

D’altra banda, Marta Vidal Crespo serà la nova consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat; Joan Simonet Pons serà el nou conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, i Juan Manuel Lafuente Mir portarà la nova Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua.

Et pot interessar  El Senat espanyol dona el vistiplau a l'infame informe que diu que la llei d'amnistia és "un cop mortal" al model constitucional

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut