Dimecres, 7 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

El PP de Catalunya i de l’Aragó veuen els Jocs d’Hivern 2030 com “una oportunitat de curar ferides”

A la marca Barcelona hi volen sumar la marca Zaragoza i, no cal dir, Espanya

Redacció 05/10/2021

El PP de Catalunya i de l’Aragó han assegurat que els Jocs d’Hivern 2030 són “una oportunitat de curar ferides” i “per al retrobament”. Així ho han dit els presidents del partit als dos territoris, Alejandro Fernández i Luís María Beamonte, respectivament, en un acte de suport a la candidatura que han celebrat a l’Anella Olímpica de Barcelona. “A més de les connotacions econòmiques i de projecció de la marca Barcelona, de la marca Saragossa i per suposat de la marca Espanya que representen aquests jocs, curar ferides és potser el millor que podem fer ara i pot ser que sigui el més difícil que tenim per davant”, ha assegurat Fernández.

El president del partit a Catalunya també ha volgut contrastar “l’actitud humil, conciliadora i amb voluntat de compartir de l’alcalde de Saragossa i del president del PP de l’Aragó davant l’actitud arrogant davant comunitats autònomes germanes d’alguns polítics al Parlament en relació a aquesta candidatura”. “Tant de bo canviïn l’actitud i s’adonin que és millor construir i unir que desprestigiar”, ha afegit.

Fernández també ha dit que Catalunya i l’Aragó “comparteixen els Pirineus” i, per tant, és “de calaix” que siguin uns Jocs compartits. Per la seva banda, el regidor del PP a Barcelona Josep Bou ha reivindicat “l’èxit” dels Jocs del 1992 i ha instat a “repetir la gesta”.