Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El PP carrega contra el nou govern Sánchez perquè “danya la separació de poders” i fa un “mur entre espanyols”

Critiques al PSOE per no retallar el nombre ministeris i mantenir la mida de l'executiu "més car de la història"

|

- Publicitat -

El PP considera que l’estructura del nou govern de Pedro Sánchez, conegut aquest dilluns, danya la separació de poders i construeix un “mur entre espanyols”. Segons fonts del partit d’Alberto Núñez Feijóo, el PSOE ha perdut també l’oportunitat de reduir el que, afirmen, ha sigut fins ara el govern “més car de la història” amb 22 ministeris i quatre vicepresidències. D’altra banda, els populars consideren que la decisió d’unir en una sola cartera els ministeris de Presidència i Justícia i fer-ho sota la batuta d’un ministre “polític” com el socialista Félix Bolaños llança “un missatge clar a Europa i al sistema judicial”. “No és precisament el de despolititzar la justícia”, lamenten des de la direcció PP.

“Que Bolaños assumeixi també les relacions amb les Corts implica que coordina les funcions del president de l’executiu, dirigeix les relacions amb el Poder Legislatiu i coordina el tracte amb el Poder Judicial. Tot un missatge per a un president que té poc interès a protegir la separació de poders al nostre país”, agreguen.

Publicitat

Paral·lelament, el PP també critica la continuïtat de Fernando Grande-Marlaska al capdavant del ministeri d’Interior, decisió que consideren “una provocació” després de l’escàndol d’espionatge del programa Pegasus, les seves “mentides” sobre l’incident que es va saldar amb diversos morts a la tanca de Melilla o la crisi migratòria de les darreres setmanes.

Els populars lamenten també l’elecció d’Óscar Puente com a ministre de Transports, nom que, diuen, servirà per aixecar el “mur entre espanyols” que es va anticipar en el discurs d’investidura. Pel que fa a la sortida de Podem del Consell de Ministres, des del PP consideren que serveix per “culpar” als de Ione Belarra de “tots els problemes” de l’anterior mandat. “(Sánchez) menysprea ara el partit que el va ajudar a ser president”, agreguen.

Et pot interessar  ERC porta a la JEC la compareixença de Sánchez i l'enquesta del CIS per "ús electoralista del càrrec"

“Qui segueix manant al nostre país és Carles Puigdemont, que decidirà qui segueix i per quant de temps des del seu ‘exili’ a Waterloo”, ressolen les fonts del PP.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut