Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El poder judicial corrupte espanyol contra les cordes: Lesmes tindria 17 milions d’euros en un paradís fiscal

|

- Publicitat -

L’expedient Royuela és un document que consta d’un seguit de manuscrits que revelarien l’existència de milers de crims encarregats per reconeguts polítics espanyols així com de tot el sistema judicial i fiscal corrupte. Es tracta d’uns papers impulsats per Alberto Royuela, un franquista condemnat per denúncies falses i vinculat a l’extrema dreta a finals dels anys setanta.

Ara, el canal Las Cloacas del Sistema ha anunciat que un jutge ha acceptat les quatre denúncies que havia posat Alberto Royuela juntament amb Jua Martínez Grasa, que destapen “la possible comissió de delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals” per part del president del Consell General del Poder Judicial i d’altres noms molt rellevants com poden ser la directora del CNI, Esperanza Casteleiro Llamazares, la directora general de la Guàrdia Civil, alguns magistrats del Supremo i del CGPJ, i fins i tot el ministre espanyol de l’Interior, Fernando Grande Marlaska.

Publicitat

Tots aquests noms s’haurien beneficiat d’una sèrie de suborns que els hauria aportat milions d’euros, segons explica Las Cloacas del Sistema en un fil a twitter. A més, asseguren que els diners podrien provenir dels fons de la Unió Europea. L’encarregada de denunciar-ho tot és l’associació ACODAP (Associació contra la corrupció i en defensa de l’Acció Pública). Ara falta veure com es desenvolupa la denúncia i si els mitjans oficials espanyols ho mantindran en secret o ajudaran a destapar tot l’entramat.


 

Et pot interessar  La justícia investiga si Gerard Piqué va pagar a Rubiales des de comptes andorrans

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut