Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El PNB i Compromís es decanten per votar a favor de la llei d’amnistia registrada pels independentistes

|

- Publicitat -

El PNB votarà “presumiblement” a favor de la llei d’amnistia registrada pels partits independentistes catalans al Congrés. El portaveu del grup nacionalista basc a la cambra baixa, Aitor Esteban, ha dit que encara no ha llegit la iniciativa i, per tant, no pot avançar el vot definitiu però ha defensat que cal “normalitzar” la situació dels presos independentistes, ja que fins que no es faci “poc es podrà fer”. “Intueixo que votarem favorablement”, ha dit en roda de premsa aquest dimarts. Compromís també ha avançat que “probablement” hi votarà a favor. “Pot ser una bona solució” per a unes persones “que no haurien de ser a la presó”, ha opinat Joan Baldoví.

El diputat de Compromís ha argumentat que a l’Estat espanyol “no li fa falta més testosterona” i cal donar “solucions polítiques” a “problemes polítics”.

Publicitat

Mentrestant, la portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha insistit que la seva formació no donarà suport a la llei d’amnistia: “Entenem que una amnistia no té cabuda dins de la nostra Constitució i per tant votarem en contra”, ha dit en roda de premsa al Congrés. Pocs minuts abans ERC, JxCat, PDeCAT i CUP han presentat la proposta d’amnistia per a “tots els actes d’intencionalitat política” vinculats a “la lluita democràtica per a l’autodeterminació de Catalunya” que hagin estat “tipificats com a delictes o com a conductes determinants de responsabilitat administrativa” des de “l’1 de gener de 2013 i fins al moment de l’entrada en vigor d’aquesta llei”.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut