Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El PNB i Compromís es decanten per votar a favor de la llei d’amnistia registrada pels independentistes

Mentrestant, el PSOE insisteix que no hi donarà suport perquè “no té cabuda dins la Constitució”

Agències 16/03/2021

El PNB votarà “presumiblement” a favor de la llei d’amnistia registrada pels partits independentistes catalans al Congrés. El portaveu del grup nacionalista basc a la cambra baixa, Aitor Esteban, ha dit que encara no ha llegit la iniciativa i, per tant, no pot avançar el vot definitiu però ha defensat que cal “normalitzar” la situació dels presos independentistes, ja que fins que no es faci “poc es podrà fer”. “Intueixo que votarem favorablement”, ha dit en roda de premsa aquest dimarts. Compromís també ha avançat que “probablement” hi votarà a favor. “Pot ser una bona solució” per a unes persones “que no haurien de ser a la presó”, ha opinat Joan Baldoví.

El diputat de Compromís ha argumentat que a l’Estat espanyol “no li fa falta més testosterona” i cal donar “solucions polítiques” a “problemes polítics”.

Mentrestant, la portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha insistit que la seva formació no donarà suport a la llei d’amnistia: “Entenem que una amnistia no té cabuda dins de la nostra Constitució i per tant votarem en contra”, ha dit en roda de premsa al Congrés. Pocs minuts abans ERC, JxCat, PDeCAT i CUP han presentat la proposta d’amnistia per a “tots els actes d’intencionalitat política” vinculats a “la lluita democràtica per a l’autodeterminació de Catalunya” que hagin estat “tipificats com a delictes o com a conductes determinants de responsabilitat administrativa” des de “l’1 de gener de 2013 i fins al moment de l’entrada en vigor d’aquesta llei”.