Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 24 de juny del 2024
Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 24 de juny del 2024

El pla de Govern planteja la resolució del conflicte polític “segons els estàndards democràtics europeus”

|

- Publicitat -

El Govern s’ha fixat com a objectiu resoldre el conflicte polític mitjançant el procés de negociació “segons els estàndards democràtics internacionals” i articulat a través de la taula de diàleg entre executius. És el que consta al pla que ha aprovat aquest dimarts el Consell Executiu, en què també defensa “la fi de la repressió política, l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació com a bases per assolir una solució democràtica i perdurable que posi fi al conflicte polític”. D’altra banda, es compromet a treballar per assolir i desplegar l’Acord Nacional per l’Amnistia i l’Autodeterminació.

Publicitat

El pla de Govern de la XIV legislatura contempla avançar cap a la resolució del conflicte polític amb l’Estat espanyol “per fer de Catalunya un subjecte polític reconegut internacionalment”. “Sabem què hem de fer i com ho volem fer”, garanteixen al document presentat, que surt dels acords polítics subscrits per ERC i Junts, i també acords amb els quals els republicans van arribar amb la CUP per la investidura d’Aragonès.

L’executiu, que es marca l’objectiu de ser “un país més just, més pròsper, més feminista, més verd i més lliure”, aposta per fer “canvis de fons” de “transformació democràtica”. I assenyala que els puntals seran l’amnistia i l’autodeterminació, dues propostes que defensen que gaudeixen d’un ampli consens en la societat catalana i que poden oferir una resolució del conflicte polític, basada en la desjudicialització i la voluntat de decidir el futur votant.

A la introducció del full de ruta aprovat, el Govern admet que la legislatura neix en un marc institucional, social i econòmic molt concret, amb la “repressió de l’Estat” que ha marcat els darrers anys mitjançant “la judicialització de la política”, la “recentralització constant” o “la inacció pel que fa a avançar en la normal relació bilateral entre governs”.

Et pot interessar  El Govern calcula que uns 100.000 procediments oberts per multes es podran acollir a la llei d'amnistia

L’executiu es mostra “compromès amb la llibertat del poble de Catalunya, que defensa la llengua i la cultura catalana, les seves institucions i el seu dret” i assegura que té “un encàrrec clar de la ciutadania expressada en la voluntat de fer realitat l’amnistia per a les persones que han patit les represàlies de l’Estat i l’exercici de l’autodeterminació per decidir el nostre futur col·lectiu”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut