Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El personal sanitari, esgotat, alerta de “protestes i vagues” si Salut no fa un “canvi radical”

|

- Publicitat -

El personal sanitari és un dels col·lectius que més car ha pagat el preu de les crisis econòmiques dels últims anys, i que amb l’esclat de la pandèmia de la COVID-19 i tot el que ha comportat, continua pagant. Retallades de personal, salaris insuficients o jornades laborals interminables (amb les “guàrdies voluntàries”) són alguns dels motius que han portat els sanitaris a alertar de forma contundent la precària situació que viuen, la qual també repercuteix en la ciutadania. David Arribas, vicesecretari general del sindicat Metges de Catalunya, ha alertat:”Si no hi ha un canvi radical per part de la política del govern, que ens veiem abocats a fer mobilitzacions al carrer en forma de protesta o en forma de vagues

L’esgotament, el malestar i la indignació del personal sanitari és més que evident, donada la manca de professionals i la sobrecàrrega de feina; a la vegada que també denuncien un problema de relleu generacional i de falta de planificació. Per tal de deixar clara la insostenible situació que viuen al Parlament, i reclamar una resposta concreta per part de tots els partits polítics a les seves demandes, han lliurat un decàleg de mesures urgents per salvar la sanitat pública amb més de 54.000 signatures de suport. En declaracions al programa “Els matins” de TV3, David Arribas, vicesecretari general de Metges de Catalunya, ha explicat que han anat al Parlament per expressar la “fallida del sistema”

Publicitat

En aquest sentit, els sindicats sanitaris alerten que “només cal una espurna perquè esclati una revolta”, obrint la porta així a convocar mobilitzacions en forma de protesta o de vagues.  Recentment, els sanitaris de l’Hospital de Mataró han iniciat una vaga contra les “guàrdies voluntàries”, limitant-se a complir amb la seva jornada laboral i les hores de guàrdia obligatòries.

Et pot interessar  Treballadors de Brians 1 i Brians 2 bloquegen de nou els accessos als centres en contra de la negociació dels sindicats

Els sanitaris reclamen que s’acabin les retallades, que s’ampliï el personal, es millorin les condicions laborals i retributives, que l’atenció primària estigui millor dotada i reconeguda, o que es contemplin les bretxes digitals i generacionals amb els pacients. Finalment, reclamen que el pressupost sanitari quedi blindat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut