Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Pentàgon confirma que hi ha “víctimes dels EUA i civils” en l’atac a l’exterior de l’aeroport de Kabul

|

- Publicitat -

El portaveu del Departament de Defensa nord-americà, John Kirby, confirma que l’explosió d’aquest dijous a l’exterior de l’aeroport de Kabul ha provocat “víctimes dels Estats Units i civils”. Segons Kirby, es tracta d’un “atac complex” que ha inclòs una primera explosió a ‘Abbey Gate’ i una segona a prop del Baron Hotel de la capital afganesa, a la mateixa zona. En aquest sentit, els talibans parlen d’almenys 11 morts, segons informa la cadena Al Jazeera. Durant l’atac també s’haurien produït diversos trets, segons el Pentàgon. L’ambaixada dels Estats Units a Kabul demana als ciutadans que no vagin a l’aeroport i que fugin del lloc dels fets, així com dels accessos est i nord del mateix aeroport. “Han de marxar immediatament”.

((En aquesta actualització s’afegeixen noves dades del Pentàgon sobre les víctimes, i comentaris de Macron i Michel))

Publicitat

 

Els EUA i diversos països europeus havien advertit en les últimes hores del risc “creïble” i “imminent” que hi hagués un atac terrorista a l’aeroport de la capital afganesa.

 

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha admès que està “molt preocupat” per la situació a Kabul i ha expressat la seva solidaritat amb totes les víctimes i les seves famílies. “Comptar amb un camí segur cap a l’aeroport és vital. Hem de garantir que l’actual inestabilitat no suposa un ressorgiment del terrorisme”, ha afirmat.

 

Per la seva banda, el president francès, Emmanuel Macron, ha admès que la seguretat a l’Afganistan “ha deteriorat profundament” en les últimes hores. En aquest sentit, ha dit que la situació al voltant de l’aeroport és molt perillosa i no està sota control. De fet, França té previst aturar a partir de divendres la seva operació d’evacuació.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut