Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El PDeCAT vol endurir la penalització dels furts amb una esmena a la reforma de la ‘llei mordassa’

|

- Publicitat -

El PDeCAT ha proposat endurir les penes previstes al Codi Penal per als delictes lleus de furts quan hi hagi reincidència o multireincidència. El partit promou la iniciativa a través d’una esmena a la reforma de la ‘llei mordassa’ registrada aquesta setmana al Congrés i que planteja incorporar una disposició addicional al text de la llei de protecció de la seguretat ciutadana.

La proposta és elevar l’actual pena de multa per a sostraccions d’objectes amb un valor inferior a 400 euros a penes de presó. Amb l’agreujant de reincidència —haver estat condemnat prèviament almenys per un delicte igual— les penes serien de sis a divuit mesos de presó i de multa del tant al sèxtuple del valor de l’objecte sostret. En casos de multireincidència —haver estat condemnat almenys per tres delictes iguals— planteja penes de presó d’un a tres anys. D’aquesta manera, s’augmentaria la “capacitat intimidatòria i dissuasiva del Codi Penal”, defensa el PDeCAT.

Publicitat

El diputat del PDeCAT al Congreso, Genís Boadella, ha argumentat que és un afer que preocupa a nuclis urbans com Barcelona i té “especial incidència en la vida de molts veïns i veïnes i en el sector del comerç, la restauració i el turisme”. També ha defensat que cal canviar la regulació, perquè “un pot tenir la sensació que a les persones que cometen aquests furts les detenen avui i surten demà al carrer, i continuen amb aquesta activitat gairebé com a mode de vida”.

D’aquesta forma, el PDeCAT pretén “donar solució a una demanda de moltes entitats veïnals, comercials i turístiques, sempre en benefici de la seguretat dels nostres conciutadans”. L’Ajuntament de Barcelona ja havia reclamat l’enduriment d’aquestes penes així com organitzacions com Foment del Treball. De fet, el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha mostrat “tot el suport” a la iniciativa del PDeCAT en una piulada a Twitter.

Et pot interessar  Detenen un home al centre comercial Màgic de Badalona després de trencar els vidres d'un establiment amb una destral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut