Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

El PDeCAT treu pit de la decisió de la JEC per mantenir els drets electorals de JxCat

Chacón ha descartat possibles pactes després de les eleccions: “No volem que el Govern depengui de partits extremistes com la CUP”

Agències 09/01/2021
09/01/2021 El PDeCAT ve "incuestionable" que le corresponden los derechos electorales de JxCat para el 14F. La candidata del PDeCAT a las elecciones catalanas, Àngels Chacón, ha considerado "incuestionable" que les corresponden los derechos electorales de la coalición electoral JxCat de 2017 para los próximos comicios catalanes, como ha indicado la Junta Electoral Central (JEC). ESPAÑA EUROPA CATALUÑA POLÍTICA PDECAT

La candidata del PDeCAT a les eleccions catalanes, Àngels Chacón, ha considerat “inqüestionable” que els corresponguin els drets electorals de la coalició electoral JxCat de 2017 per les pròximes eleccions catalanes, com ha indicat la JEC.

En declaracions als mitjans després de visitar Tarragona un any després de l’explosió de l’empresa petroquímica Iqoxe, ha assegurat que aquesta decisió “no és anar en contra de ningú, és defensar” els seus drets.

“JxCat va néixer com a fórmula de dues ànimes, però davant dels que intentin menysprear els drets que ens corresponen, òbviament ens haurem de defensar”, ha indicat.

Sobre possibles pactes després de les eleccions previstes pel 14 de febrer, ha dit que el PDeCAT “té molt clares algunes coses”, com que defensaran el seu projecte.

I ha afegit que hi ha elements indispensables per negociar, tant en l’eix nacional com en el del Govern: “No volem que el pròxim Govern depengui de partits extremistes com la CUP”.