Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PDeCAT s’aferra al fet de formar part del 52% independentista per reivindicar-se

|

- Publicitat -

El PDeCAT s’ha reivindicat com “un actiu necessari” per a l’independentisme en la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. En roda de premsa després de la trobada el secretari general adjunt del partit, Marc Solsona, ha insistit que la seva formació vol ser “actor protagonista” dins l’independentisme i ha criticat que els grans partits parlin “d’unitat” però no comptin amb el partit demòcrata. “Nosaltres també som el 52%”, ha recordat. En relació a una possible estratègia unitària de l’independentisme, Solsona ha explicat que el PDeCAT està obert a participar-hi però només si és “honesta, sensata i seriosa”.

El secretari general adjunt ha reivindicat la importància del seu partit i ha remarcat que poden ser “decisius” on tenen representació. Solsona ha admès que no són presents al Parlament de Catalunya però ha recordat que tenen quatre diputats al Congrés dels Diputats que són “capaços de canviar dinàmiques” i “influir”. A més, ha posat en valor el seu paper al món local, on compten amb diverses alcaldies.

Publicitat

“Nosaltres som aquí i volem ajudar a acompanyar la unitat del bloc independentista, però quan es llança el missatge del ‘52%’ volem que no s’obviï que nosaltres en som part”, ha demanat. Segons ha assegurat, el president de la Generalitat els ha donat el seu “assentiment” a aquesta qüestió. En aquest sentit, confien que aquesta primera reunió pugui ser “un punt d’inici en una seqüència de relacions més fluïdes”.

Solsona també ha insistit que el PDeCAT és un partit “100% independentista” i ha criticat que “no s’ha de passar testos de qualitat de qui és més o menys independentista”, sinó que “s’ha de buscar aliances” dins del bloc. “No som sospitosos de renunciar a res, al contrari, doblem l’aposta i volem tornar a ser un actor més per aconseguir l’alliberament del país”.

En ser preguntat per la relació amb Centrem, el nou partit impulsat per la líder del PDeCAT, Àngels Chacón, Solsona ha esquivat la qüestió i ha remarcat que el PDeCAT és un partit “viu i que existeix” amb “una base territorial i lítica a les institucions”. “No farem comentaris sobre altres formacions perquè no ens sentim interpel·lats per altres estratègiques que no siguin la del PDeCAT, i on l’eix nacional no sigui un element determinat”, ha afirmat.

Per la seva banda, la conseller de la Presidència, Laura Vilagrà, ha remarcat que el PDeCAT és un partit “important” a nivell municipal i que a Madrid també té una representació rellevant. Vilagrà ha agraït el to i la predisposició de sumar del PDeCAT i ha dit que han compartit la necessitat “d’enfortir l’independentisme” des del punt de vista democràtic i també socialment. En aquest sentit, ha concretat que en la reunió de representants del partit amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha parlat de polítiques que afecten el territori.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut