Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El PDeCAT revisarà el seu model de lideratges i incompatibilitats

|

- Publicitat -

El secretari d’Organització del PDeCAT, Ferran Bel, s’ha obert a abordar la reorganització de JxCat revisant el règim d’incompatibilitats i el “model PNV” de lideratges del partit (un lideratge diferent que a les institucions públiques).

Bel afirma que personalment no li desagrada el model i demana analitzar si és el que més convé, parlant amb tots els actors implicats en la reorganització (PDeCAT, JxCat, Crida Nacional per la República i independents): “Serà un dels elements clau, i difícil, ja que té derivacions a la Generalitat i en l’àmbit territorial”.

Publicitat

També creu que al PDeCAT van ser massa “estrictes” amb el règim de compatibilitats, que no totes tenien sentit i que es van equivocar amb algunes, i per això es vol revisar-les.

Per Bel, és necessari aportar estabilitat a l’espai polític de JxCat amb una fórmula permanent en el temps, però adverteix també que “crear partits nous és molt complex”.

El paper de Carles Puigdemont

En el cas de l’expresident de la Generalitat, Bel no veu imprescindible estar davant d’un partit per dur a terme un projecte: “Puigdemont pot estar per sobre d’encapçalar una llista o de ser president o secretari general del partit. La figura de Puigdemont, en aquests moments, ens sobrepassa a tots, inclus al món de JxCat“.

 

Et pot interessar  Puigdemont amenaça de retirar el suport a Sánchez “si Illa fa un Collboni” després del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut