Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El PDeCAT revisarà el seu model de lideratges i incompatibilitats

Ferran Bel creu que parlar amb La Crida i JxCat “serà un dels elements clau”

Avatar
Agències 01/01/2020

El secretari d’Organització del PDeCAT, Ferran Bel, s’ha obert a abordar la reorganització de JxCat revisant el règim d’incompatibilitats i el “model PNV” de lideratges del partit (un lideratge diferent que a les institucions públiques).

Bel afirma que personalment no li desagrada el model i demana analitzar si és el que més convé, parlant amb tots els actors implicats en la reorganització (PDeCAT, JxCat, Crida Nacional per la República i independents): “Serà un dels elements clau, i difícil, ja que té derivacions a la Generalitat i en l’àmbit territorial”.

També creu que al PDeCAT van ser massa “estrictes” amb el règim de compatibilitats, que no totes tenien sentit i que es van equivocar amb algunes, i per això es vol revisar-les.

Per Bel, és necessari aportar estabilitat a l’espai polític de JxCat amb una fórmula permanent en el temps, però adverteix també que “crear partits nous és molt complex”.

El paper de Carles Puigdemont

En el cas de l’expresident de la Generalitat, Bel no veu imprescindible estar davant d’un partit per dur a terme un projecte: “Puigdemont pot estar per sobre d’encapçalar una llista o de ser president o secretari general del partit. La figura de Puigdemont, en aquests moments, ens sobrepassa a tots, inclus al món de JxCat“.