Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El PDeCat avisa que les darreres notícies no ajuden a un clima de confiança per a les negociacions

|

- Publicitat -

El portaveu del PDeCAT, Marc Solona, ha advertit que les notícies de les darreres hores no ajuden a un clima de confiança “per encarar en positiu” les negociacions sobre la reordenació de l’espai. En una entrevista a Ràdio 4, Solsona ha insistit que el seu partit té els drets associats a la coalició electoral. I ho ha dit just el dia que l’Ara publica que el president a l’exili i líder de JxCat, Carles Puigdemont, mou peça per quedar-se la marca de JxCat. “No és que ens apropiem de res. Diem que JxCat no és possible sense el PDeCAT”, ha reblat. Solsona també s’ha queixat que l’altra part de la negociació “ha pres decisions que no van d’acord amb la voluntat de diàleg”.

Solsona ha negat que el problema de les negociacions siguin les quotes i ha assenyalat que es tracta més de definir el model de país. És a dir, el que fa referència a la “governança” mentre no s’aconsegueix l’objectiu de la independència. “La gent que ens vota ha de saber què vota, quin projecte defensem. És molt honest parlar del fons i de les formes”, ha defensat. El portaveu del PDeCAT també ha afegit que cal “defugir de personalismes i del qui” per centrar-se en “el com i què es vol representar”.

Publicitat

Pel que fa a la confluència, Solsona ha dit que defensar un projecte polític mantenint l’existència del projecte, és a dir el PDeCAT, no és buscar quotes sinó “legitimar que representes quelcom més que persones”. D’aquesta manera ha argumentat que el seu partit rebutgi quedar diluït dins de JxCat.

Et pot interessar  Junts creu que l'informe del comitè de Peticions sobre la immersió "destrossa" la reputació del PE: "És un despropòsit"

I preguntat per si el PDeCAT té intenció d’estendre ponts al Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) liderat per Marta Pascal, Solsona ha respost que no exploren aquesta idea. “No hem d’anar a trucar la porta de ningú. Nosaltres ja hi érem. No estem aquí per buscar aliats ni per trucar portes”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut