Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El Parlament tirarà endavant una proposició de llei per impedir que els delictes greus de pederàstia prescriguin

La previsió de la comissió és registrar la iniciativa legal abans de Nadal, per tal de poder-la presentar al Congrés com més aviat millor

|

- Publicitat -

Pas endavant per lluitar contra els casos de pederàstia, independentment del moment en què es cometessin. La Comissió d’Investigació sobre la Pederàstia a l’Església del Parlament impulsarà una proposició de llei perquè els delictes greus de pederàstia no prescriguin, tal com ha explicat a TV3 la presidenta de l’òrgan, Susanna Segovia. La diputada dels comuns ha assegurat que l’objectiu de la proposició de llei és que “no hi hagi una data de caducitat” per aquesta tipologia de fets.

Segovia considera que “és un bon moment perquè des del Parlament s’empenyi aquesta iniciativa”, perquè quan arribi el moment en què una víctima estigui preparada per denunciar no es trobi amb cap impediment.

Publicitat

La previsió de la comissió és registrar la iniciativa legal abans de Nadal, per tal de poder-la presentar al Congrés com més aviat millor i que sigui presa en consideració. La petició arriba després d’anys de reivindicacions per part de les associacions de víctimes i plataformes d’infància, donat que patir agressions sexuals durant la infància pot causar greus seqüeles.

Aquest dilluns se celebrarà una nova sessió de la Comissió d’Investigació sobre la Pederàstia a l’Església.

Et pot interessar  Albiach insisteix que els vots dels comuns "no serviran per fer de Catalunya el casino més gran d'Europa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut