Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

El Parlament reobre l’hemicicle per celebrar Sant Jordi amb una lectura de poesia

La cambra centra l’atenció en l’obra de Felícia Fuster, Teresa Juvé i Joan Triadú

Avatar
Agències 22/04/2021
L'hemicicle del Parlament ha reobert per celebrar la diada de Sant Jordi amb la lectura de textos de Felícia Fuster, Teresa Juvé i Joan Triadú.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha celebrat que s’hagi “recuperat la normalitat” per Sant Jordi. La cambra ha celebrat aquest dijous a la tarda la diada amb la lectura de diverses poesies, a l’hemicicle del Parlament. Borràs ha escollit un text de l’obra ‘Una cançó per ningú i 30 diàlegs inútils’, de Felícia Fuster. El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha llegit el poema ‘La desbandada’, de Teresa Juvé, perquè és un “record de l’exili republicà”. D’altra banda, la consellera de Cultura en funcions, Àngels Ponsa, ha optat per ‘Qui soc i per què escric?’, de Joan Triadú.

També han llegit diverses poesies Salvador Illa i Eva Granados (PSC), Gemma Geis (Junts), Joan Garriga (Vox), Dani Cornellà i Pau Juvillà (CUP), entre d’altres.

Durant la seva intervenció inicial, Borràs ha recordat que el 2020 no es va poder celebrar Sant Jordi perquè s’estava en confinament. La presidenta del Parlament ha celebrat que, en canvi, enguany es pugui tornar a sortir al carrer per gaudir també del dia dels enamorats amb el llibre i la rosa.

El Parlament s’ha sumat aquest Sant Jordi a la commemoració del centenari del naixement de Felícia Fuster, Teresa Juvé i Joan Triadú, i exposa -a diferents espais emblemàtics del Palau- des d’avui i fins dijous 29 d’abril cites d’aquests autors. La cambra els ha dedicat també la tradicional lectura de Sant Jordi ‘Lletres al Parlament’ que s’ha fet per primera vegada al Saló de Sessions.