Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Parlament rebutja reprovar la consellera de Cultura per les declaracions sobre el castellà a TV3

|

- Publicitat -

El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest divendres reprovar la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, per haver assegurat que veia massa presència de castellà a TV3. Amb els vots a favor de Cs, PSC, CatECP i PPC i els negatius de JxCat, ERC i la CUP, els punts de la moció presentada per Cs que condemnaven l’actuació de Vilallonga no han tirat endavant. El text de la moció pretenia reprovar la consellera per haver donat “tocs d’atenció” a TV3 per considerar que la cadena no estava “alienada amb les seves opinions personals” i per la seva gestió a la conselleria. Tampoc s’ha aprovat la reprovació al president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher, per manca de “independència” i “neutralitat”.

En concret, la moció volia condemnar l’actuació de Loppacher per “impedir fora de les vies i les causes legals a la participació d’un altre membre del CAC en la deliberació i votació d’un acord del ple de la institució”.

Publicitat

D’altra banda tampoc s’ha aprovat un punt que declara la “necessitat” que TV3 i Catalunya Ràdio compleixin sempre amb el “principi de neutralitat política i respecte del pluralisme polític”, garantia última del dret fonamental dels ciutadans a la llibertat ideològica, i de forma especialment “rigorosa i diligent” en els períodes electorals.

Tampoc l’apartat que recorda que els drets de tots els ciutadans de Catalunya només són “plenament respectats” si la llengua castellana “no és exclosa com a llengua d’ús normal, habitual i vehicular pels mitjans públics autonòmics com TV3 i Catalunya Ràdio.

La cambra catalana no ha aprovat els punts que emplaçaven el Govern a retractar-se “públicament” dels “tocs d’atenció” a TV3 i Catalunya Ràdio.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut