Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Parlament rebutja la moció de la CUP i continua donant suport incondicional a Cambray

|

- Publicitat -

El Parlament ha rebutjat, de nou, reprovar el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per la seva “manca de resposta” davant la comunitat educativa. Es tracta del punt d’una moció de la CUP, que demanaven cessar el titular d’Educació perquè “no ha estat capaç de dialogar i arribar a acords” amb la comunitat educativa per desencallar el conflicte que va portar a cinc dies de vaga. Els vots en contra d’ERC, JxCat, Cs i PPC (67) han impedit la reprovació de Cambray. A favor ho han fet només Vox i CUP (24) i PSC i En Comú Podem (40) s’han abstingut. D’altra banda, la cambra catalana ha aprovat un altre punt de la moció que insta el Govern a “garantir i aplicar” el català “com a única” llengua vehicular a tots els centres.

L’apartat de la moció de la CUP demanava reprovar el conseller per la seva “manca de resposta” davant la comunitat educativa i per no garantir el model d’immersió lingüística. El PSC-Units havia registrat una esmena per suprimir la part que feia referència a la immersió lingüística, que la CUP ha acceptat suposant que així els socialistes donarien suport a la seva moció. Finalment el PSC-Units ha retirat l’esmena i ha votat en contra de reprovar el conseller.

Publicitat

El Parlament també ha aprovat un punt de la moció dels anticapistalistes que insta el Govern a no aplicar la sentència del TSJC que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà. També s’ha donat llum verda al punt on el Parlament dona suport a les propostes de la Carta Sindical del Comitè de Vaga de l’Educació per “assumir la responsabilitat del Departament d’Educació en defensa de la immersió lingüística”.

Et pot interessar  ERC, Comuns i CUP signen un compromís per a no pactar amb Vox ni amb Aliança Catalana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut