Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

El Parlament rebutja la corrupció del ‘cas Palau’ “que ha motivat la condemna a Convergència”

La Cambra ha expressat “el seu rebuig total i unànime de qualsevol pràctica corrupta”

Agències 21/05/2020
Pla general de l'hemicicle durant el minut de silenci per les víctimes de la covid-19 a l'inici del ple del 21 de maig del 2020 (horitzontal)

El Parlament ha rebutjat “amb contundència” les pràctiques corruptes del conegut com a ‘cas Palau’ que han provocat la condemna a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i ha exigit el retorn “ràpid” dels 6,6 milions “espoliats de les arques públiques”. La cambra ha aprovat una declaració institucional sobre la corrupció, que s’ha llegit al ple d’aquest dijous, en què ha demanat “una condemna d’aquests fets i un compromís sòlid contra aquestes pràctiques”. Per això, el Parlament ha expressat “el seu rebuig total i unànime de qualsevol pràctica corrupta” i ha assenyalat particularment el ‘cas Palau’ “per la seva actualitat i gravetat”.

La cambra, en boca del secretari segon de la Mesa, David Pérez, ha reclamat que la ciutadania pugui confiar en les seves institucions “i que els abusos de poder en benefici privat no quedin impunes” per tal d’assolir una democràcia sòlida. No fer-ho i no lluitar per evitar nous casos de corrupció “malmet la confiança que hauria d’existir entre la societat i els seus governants”. I és que el Parlament veu la corrupció com “una de les majors amenaces per a les societats democràtiques” que, a més, té un impacte “clarament negatiu” sobre la confiança pública. “El poble de Catalunya mereix una democràcia allunyada de tota sospita”, conclou el text.