Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Parlament rebutja la compareixença de Torra per explicar la Creu de Sant Jordi a De Gispert

|

- Publicitat -

El Parlament ha rebutjat la petició de Cs perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, comparegui al ple del Parlament per donar explicacions sobre la decisió d’atorgar la Creu de Sant Jordi a l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert. Només els diputats del PPC han fet costat a Cs, mentre que la resta de grups, JxCat, ERC, comuns, PSC i la CUP hi han votat en contra. El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat la paraula per demanar l’alteració de l’ordre del dia per incloure la compareixença de Torra. Després de perdre de la votació, Carrizosa ha lamentat que la majoria dels grups de la cambra hagin votat en contra la compareixença de Torra i que es decidís donar una medalla a “una persona que ha fet comentaris xenòfobs”.

De Gispert va posar la renúncia de la Creu de Sant Jordi a disposició del Govern i aquest la va acceptar després del polèmic tuit de l’expresidenta del Parlament que comparava dirigents polítics de Cs i del PP amb porcs.

Publicitat

Després de la votació que ha rebutjat la compareixença de Torra per aquesta qüestió, Carrizosa ha demanat que s’obrís un torn de paraula perquè els grups expliquessin la posició del seu vot, però el president del Parlament, Roger Torrent, ha denegat la petició argumentant que les explicacions s’han de donar abans de la votació i no després.

Et pot interessar  Carrizosa, proclamat el cap de llista de Ciutadans a les eleccions del 12-M després de ser l'únic candidat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut