Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Parlament pressiona al Govern a oferir 20.000 places públiques més d’FP tot i el vot en contra d’ERC i Junts

|

- Publicitat -

El Ple emplaça el Govern a oferir 20.000 places públiques més de cicles formatius, amb els vots en contra del partits del Govern, ERC i JxCat. Així, el ple ha aprovat el punt de la moció presentada pel PSC-Units sobre la planificació del pròxim curs escolar. La moció també proposava la gratuïtat del curs P2 de les escoles bressol, independentment de la titularitat dels centres. Aquest punt s’ha rebutjat amb els vots en contra d’ERC, JxCat, En Comú Podem i la CUP. La diputada del PSC Esther Niubó ha defensat la proposta de garantir les places gratuïtes de P2 “per revertir la situació” de falta de places públiques. Niubó ha destacat també la necessitat de recursos “per atendre l’alumnat amb necessitats específiques”.

El diputat de Ciutadans Nacho Martin Blanco ha expressat que “falta un reconeixement més explícit” cap a l’escola concertada i les escoles bressol privades. El text tombat instava l’executiu català a garantir que els infants de 2 anys que es quedin sense poder accedir a una plaça pública “tinguin plaça gratuïta independentment de la seva titularitat de l’escola bressol”.

Publicitat

El ple ha aprovat també el punt de la moció que emplaça el govern a establir una proporció màxima d’alumnat amb necessitats específiques per centre, “per garantir l’equitat escolar i la cohesió social”.

Rebutjada la moció de Vox

En canvi, el Parlament ha rebutjat la moció presentada per Vox sobre el nou currículum educatiu. El partit d’extrema dreta instava el Govern a garantir “el dret a ser educat en espanyol en tot el territori català” i a suprimir “qualsevol programa o pla educatiu d’educació sexual i afectiva a les aules que tingui com a objecte adoctrinar els menors”, entre altres punts.

El diputat de la CUP Carles Riera ha dit que l’escola que vol Vox “es basa en un marc de masclisme, racisme, autoritarisme i segregació social”. La diputada d’ERC Najat Driouech ha titllat el debat de “surrealista” i la diputada del PSC Esther Niubó i el diputat d’En Comú Podem Jordi Jordan han recriminat al partit de Garriga la seva “desconfiança” en els professors i en els centres educatius. Per la seva banda, la diputada del PPC Lorena Roldán ha traslladat a Vox el suport dels populars a la moció, exceptuant el punt on es proposa la supressió de l’educació sexual i afectiva o el dret a ser educat en espanyol, que els “grinyola”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut