Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El Parlament exigeix a Inspecció que es lluiti contra el frau en la contractació de riders

|

- Publicitat -

El Parlament demana a la Inspecció de Treball que treballi perquè les plataformes digitals com Glovo o Uber Eats compleixin la ‘llei rider’, que obliga a contractar els repartidors, en una proposta de resolució presentada per En Comú Podem, i que s’ha votat aquest dijous a la Comissió d’Empresa i Treball.

El text demana que el Sistema d’Inspecció de Treball i Seguretat Social “vetlli” per unes “condicions estables i dignes” pels riders, punt que ha estat aprovat per unanimitat. A més, reclama a la policia laboral que persegueixi “el frau de contractació, via empreses de treball temporal (ETT) o contractacions com a treballadors autònoms”. Aquest punt ha estat aprovat per ERC, PSC, ECP, CUP i VOX i ha comptat amb l’abstenció de Cs i JxCat.

Publicitat

La formació independentista ha justificat l’abstenció tot explicant que demanar “perseguir” el frau de la contractació perquè és “reiteratiu” de la feina que té encomanada la policia laboral. Pel que fa al partit taronja, ha explicat que el text busca “criminalitzar” empreses concretes.

L’últim punt de la resolució, que demanava el compliment del reial decret llei 9/2021, conegut com la ‘llei rider’ “posant els recursos necessaris per al seu desenvolupament i desplegament” ha comptat amb el vot a favor de PSC, ERC, Junts, CUP i ECP, mentre que Vox i Cs s’han posicionat en contra.

En la presentació de la proposta de resolució, el diputat dels comuns Joan Carles Gallego, que ha lamentat que la proposta de resolució no tirés endavant per unanimitat, ha explicat que les plataformes digitals no estan complint la normativa estatal, que determina que els repartidors han de ser assalariats i no autònoms i “busquen subterfugis” per estalviar-se costos.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut