Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Parlament Europeu destitueix la vicepresidenta Eva Kaili per la seva implicació en els suposats suborns de Qatar

|

- Publicitat -

El Parlament Europeu destitueix per unanimitat la vicepresidenta Eva Kaili, imputada pels suposats suborns de Qatar que buscaven influir les decisions de la cambra comunitària i millorar la imatge del país i el seu règim. Kaili va ser suspesa la setmana passada, quan va esclatar l’escàndol, i ara la cambra ha decidit fer-la fora del càrrec, complint així amb el compromís de no deixar impune cap cas de corrupció.

La votació ha estat flagrant, amb 625 vots a favor de la destitució de Kaili, 1 en contra i 2 abstencions. El procés per tirar endavant la destitució de Kaili com a vicepresidenta s’ha iniciat a primera hora del matí, quan els líders dels grups parlamentaris han decidit per unanimitat engegar el procediment. La destitució, tanmateix, no impedeix que l’eurodiputada grega continuï ocupant el seu escó, malgrat estar detinguda a l’espera de comparèixer davant el tribunal.

Publicitat

La investigació pels suposats suborns de Qatar a Brussel·les continua, en paral·lel al rebombori de l’Eurocambra. Així, el passat dilluns, 12 de desembre, la policia va escorcollar la seu del Parlament Europeu per recollir informació tecnològica de 10 “col·laboradors parlamentaris”. Fins ara, s’ha imputat un total de 4 persones, entre elles Eva Kaili; la resta són la parella de Kaili i assessor del grup socialdemòcrata Francesco Giorgi, l’exeurodiputat italià Pier Antonio Panzeri i el secretari general de l’ONG ‘No Peace Without Justice’, Niccolò Figà-Talamanca.

La policia belga ja ha fet una vintena de registres, en els quals ha trobat almenys 750.000 euros en metàl·lic, segons informa l’ACN. La majoria dels escorcolls s’han fet en domicilis i oficines.

Et pot interessar  Independentistes i socialistes defensen la llei d'amnistia a l'Eurocambra i remarquen l'aval de la comissió de Venècia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut