Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El Parlament Europeu debatrà sobre la llei d’amnistia al pròxim ple d’Estrasburg, a petició del PP

Els populars se'n surten amb la seva i celebren que el ple abordi "l'erosió de l'estat de dret a Espanya"

|

- Publicitat -

El Parlament Europeu debatrà en el ple de la setmana que ve a Estrasburg sobre la llei d’amnistia, després que el Patit Popular Europeu hagi demanat introduir aquest debat en l’agenda de la sessió plenària.

La conferència de presidents de la institució ha donat llum verda a la petició dels populars, compartida també per Ciutadans i, per tant, el debat se celebrarà el pròxim dimecres.

Publicitat

Montserrat i Vázquez estenen l’alarmisme

L’eurodiputada del PP Dolors Montserrat ha celebrat que el ple abordi “l’erosió de l’estat de dret a Espanya per l’amnistia i pels pactes de Sánchez contra la independència judicial”. “S’estan vulnerant els principis que defensa la UE”, ha insistit en una piulada.

Per la seva banda, l’eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez ha afirmat que “els valors de la Unió són un límit democràtic que no s’ha de sobrepassar, fins i tot per a aquells que no tenen cap límit per mantenir-se en el poder”. A banda dels eurodiputats, en el debat també hi haurà un representant de la Comissió Europea i del govern espanyol en representació de la presidència del Consell de la UE.

Et pot interessar  El president del Senat redobla l'enfrontament per l'amnistia i acusa la Mesa del Congrés d'usurpar funcions als diputats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut