Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

El Parlament Europeu considera que Europa té “una batalla judicial” contra Espanya

El portaveu del Parlament Europeu diu que qui va retirar l’acta a Junqueras van ser les autoritats espanyoles

Agències 29/01/2020
Jaume Duch, portaveu del Parlament Europeu / ACN

El director de comunicació i portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, ha asseverat aquest dimecres que van ser les autoritats espanyoles qui van retirar l’acta d’eurodiputat el pres polític, Oriol Junqueras: “El Parlament Europeu no va decidir res. No va decidir retirar l’acta de diputat a Junqueras. Simplement va prendre’n nota”.

Així s’ha expressat Duch en una entrevista a Tv3  on ha explicat que el PE es troba enmig d’una batalla judicial entre els organismes judicials espanyols i europeus: “Si el Tribunal General de Luxemburg pren mesures i decideix que es reconegui Junqueras com a diputat, així ho farà el Parlament Europeu”.

Preguntat pel procediment de suplicatori que ha demanat el Suprem per retirar la immunitat del president a l’exili Carles Puigdemont i de l’eurodiputat Toni Comín, ha detallat que retirar la immunitat no vol dir que deixin de ser diputats: “L’únic que canvia és l’autorització que aquestes persones siguin jutjades”.

El portaveu del PE ha afegit, preguntat per la situació de Puigdemont i Comín fora del grup dels Verds/ALE, que tindran els mateixos drets que altres eurodiptuats però que perdran visibilitat.