Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Parlament Europeu considera que Europa té “una batalla judicial” contra Espanya

|

- Publicitat -

El director de comunicació i portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, ha asseverat aquest dimecres que van ser les autoritats espanyoles qui van retirar l’acta d’eurodiputat el pres polític, Oriol Junqueras: “El Parlament Europeu no va decidir res. No va decidir retirar l’acta de diputat a Junqueras. Simplement va prendre’n nota”.

Així s’ha expressat Duch en una entrevista a Tv3  on ha explicat que el PE es troba enmig d’una batalla judicial entre els organismes judicials espanyols i europeus: “Si el Tribunal General de Luxemburg pren mesures i decideix que es reconegui Junqueras com a diputat, així ho farà el Parlament Europeu”.

Publicitat

Preguntat pel procediment de suplicatori que ha demanat el Suprem per retirar la immunitat del president a l’exili Carles Puigdemont i de l’eurodiputat Toni Comín, ha detallat que retirar la immunitat no vol dir que deixin de ser diputats: “L’únic que canvia és l’autorització que aquestes persones siguin jutjades”.

El portaveu del PE ha afegit, preguntat per la situació de Puigdemont i Comín fora del grup dels Verds/ALE, que tindran els mateixos drets que altres eurodiptuats però que perdran visibilitat.

 

 

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut