Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El parlament escocès reelegeix Nicola Sturgeon com a primera ministra

|

- Publicitat -

El parlament d’Escòcia ha reelegit Nicola Sturgeon com a primera ministra en una votació aquest dimarts. Sturgeon va guanyar les eleccions del passat 6 de maig, aconseguint 64 escons pel Partit Nacional Escocès (SNP). Segons ha explicat en un discurs al parlament de Holyrood, a Edimburg, les prioritats del seu proper govern seran la sortida de la pandèmia, la recuperació econòmica i social i la lluita pel dret a un nou referèndum sobre la independència. Sturgeon va assumir el càrrec de primera ministra el 2014, després de la derrota del ‘sí’ en el referèndum i la dimissió de l’aleshores líder del partit, Alex Salmond. L’any vinent es convertirà en la persona que més temps ha estat el càrrec.

En la votació d’aquest dimarts, també han optat a la investidura el líder dels conservadors, Douglas Ross, i el dels liberal demòcrates, Willie Rennie, que han rebut 31 i quatre vots, respectivament. Sturgeon ha aconseguit els 64 suports de l’SNP, i laboristes i verds s’han abstingut.

Publicitat

Sturgeon ha dit que assumeix el càrrec amb una “gran responsabilitat i sentit del deure”. La líder escocesa ha afirmat que el sistema públic de salut, l’economia i els llocs de feina seran centrals en el seu programa de govern, així com el debat sobre el futur.

Per Sturgeon, “tothom a Escòcia mereix tenir el dret a dir-hi la seva”. “El futur d’Escòcia ha de ser una tria d’Escòcia”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut