Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El Parlament denuncia la “repressió” de l’Estat i dona suport als encausats de Tsunami

La declaració insta la retirada de les imputacions per terrorisme i condemna la persecució política a moviments populars

|

- Publicitat -

La Diputació Permanent del Parlament ha donat suport als encausats de Tsunami, en la declaració impulsada pels grups d’ERC, Junts, CUP i En Comú Podem. El text demana la retirada de les imputacions per terrorisme, i condemna la persecució política dels moviments populars. Així mateix, el Parlament defensa el dret a protesta com un “mecanisme essencial” per assolir canvis socials i defensar propostes polítiques “legítimes” com el dret a l’autodeterminació. També denuncia i condemna l’ús de la justícia en una “nova persecució política” contra les mobilitzacions socials i l’exercici de drets fonamentals, en particular contra l’independentisme.

La declaració llegida avui el Parlament rebutja “enèrgicament” qualsevol equiparació de l’independentisme o la dissidència política de l’Estat, i denúncia la “repressió” que exerceix contra l’independentisme i la mobilització popular. També manifesta la “necessitat” que l’Estat i el Congrés aturin la “repressió” contra el moviment independentista i els movimvents populars i els insta a aturar tots els mecanismes “repressius” contra aquests, a través de l’actuació dels cossos policials i dels tribunals.

Publicitat

Així com a realitzar les modificacions legals i internes pertinents per tal que “mai més” es pugui equiparar la dissidència política al terrorisme i evitar la limitació l’exercici dels drets fonamentals d’acord amb els estàndards internacionals de drets humans.

La declaració també constata la “nova criminalització” del dret a la protesta amb la persecució i investigació per terrorisme per part de l’Audiència Nacional d’11 persones dins de la causa contra Tsunami Democràtic, que ha portat a moltes d’elles a marxar a l’estranger.

“Les investigacions que porta a terme l’Audiència i el Suprem contra Tsunami, els CDRs i d’altres suposa un atac directe a l’exercici de drets fonamentals i la persecució i amenaça a milers d’activistes del moviment independentista en la seva legítima reivindicació al dret a l’autodeterminació”, continua la declaració.

Et pot interessar  García-Castellón dona un dia als investigats pel Tsunami perquè informin de la seva localització i poder citar-los

Segona onada d’exiliats

Una segona onada d’independentistes ha marxat a l’estranger per la investigació de terrorisme de l’Audiència Nacional contra la plataforma Tsunami Democràtic pel seu paper en les protestes contra la sentència de l’1-O. Almenys set dels 12 investigats estan residint fora de Catalunya actualment, i quatre d’ells s’han traslladat en els últims mesos per la investigació de l’AN.

El diputat d’ERC Ruben Wagensberg, l’activista d’Òmnium Oleguer Serra, el periodista Jesús Rodríguez i l’empresari Josep Campmajó viuen ara a Suïssa, on ja hi ha la secretària general d’ERC, Marta Rovira, des de 2018. Després de l’1-O Jaume Cabani va marxar a Bèlgica, on fins fa poc també hi era l’expresident Carles Puigdemont, ara al Vallespir per la campanya del 12-M.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut