Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

El Parlament constitueix la comissió d’investigació sobre residències amb Vidal Aragonès com a president

El cupaire fixa com a objectiu que “mai més es torni a repetir una situació com la del període entre març i maig”

Agències 07/07/2020
Pla obert de la sessió constitutiva de la comissió d'Investigació sobre la Gestió de les Residències per a Gent Gran al Parlament. Imatge del 7 de juliol del 2020. Horitzontal.

El Parlament ha constituït la comissió d’investigació sobre la gestió de les residències per a gent gran arran de la covid-19. El diputat de la CUP Vidal Aragonès n’és el president, mentre que la diputada d’ERC Najat Driouech ocupa la vicepresidència i la diputada de Cs Elisabeth Valencia n’és la secretària. Vidal Aragonès ha tingut un record per les més de 4.000 persones que han mort pel coronavirus en residències de gent gran i pels seus treballadors que han donat “la millor de les respostes possibles”. Així mateix, ha remarcat que l’objectiu de la comissió és que “mai més es torni a repetir una situació com la del període entre març i maig d’aquest any”. Vidal Aragonès ha proposat que la següent reunió sigui el 17 o el 20 de juliol.

Vidal Aragonès ha subratllat que la comissió d’investigació té com a objectiu l’anàlisi i la investigació sobre les formes de gestió de les residències de gent gran a Catalunya i que s’ha de posar especial atenció a les que han estat més i menys satisfactòries per afrontar la covid-19.

“Vida i vida digna. És el que ens correspondria en aquest Parlament. Treballar per la vida i per la vida digna”, ha conclòs.

Per la seva banda, el diputat de JxCat Josep Maria Forné ha demanat la paraula per afegir que al seu grup li agradaria que la comissió no només es limités a investigar sinó que també es dediqués a la qüestió del model de residències.

El ple del Parlament va aprovar el 21 de maig per unanimitat la constitució de la comissió d’investigació sobre residències de gent gran durant la crisi de la covid-19. La comissió va ser impulsada per la CUP i signada per tots els grups de la cambra menys JxCat i ERC.