Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

VÍDEO | El Parlament commemora el Dia per a l’Eliminació de la Violència masclista: “No podem fer cap passa enrere”

|

- Publicitat -

El Parlament ha commemorat aquest dimecres el Dia per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que es reivindica oficialment el dia 25 de novembre. En un acte celebrat a l’auditori de la cambra, la presidenta de la Comissió d’Igualtat i Feminismes, Susanna Segovia, ha llegit una Declaració de la Junta de Portaveus que condemna totes les formes de violència que s’exerceixen contra les dones.

Publicitat

L’escrit també constata que calen més eines per a abordar la violència masclista en tots els seus àmbits. La vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament, Alba Vergés, ha defensat que cal “plantar cara” als discursos que pretenen “tornar a qüestionar i culpabilitzar les dones”. “No podem fer cap passa enrere”, ha dit.

La importància de la coeducació

La Declaració de la Junta de portaveus també insta a “continuar materialitzant en polítiques” el compromís amb la lluita contra les violències masclistes per a “la prevenció, l’atenció i la recuperació de tota mena de violències masclistes i per a la recuperació necessària tant de les dones com de llurs fills i filles i de les altres persones que n’estiguin al càrrec”.

“El Parlament fa palesa la importància de la coeducació com a principal instrument per a la prevenció de les violències masclistes, i també de la incorporació de la perspectiva feminista en totes les àrees del coneixement”, conclou la declaració.

Un feminisme decolonial 

A l’acte també han participat les coreògrafes i ‘performers’ Sonia Gómez i Núria Guiu, i la periodista, investigadora social i feminista decolonial Sara Cuentas, que ha defensat “descolonitzar el ser, el poder, el saber i el cuidar” per a poder “despatriarcalitzar”. Cuentas també ha reclamat polítiques públiques “que reflecteixin la realitat”.

Durant l’acte, l’artista plàstica Andrea Michaelsson, coneguda com a Btoy, ha creat una obra que formarà part del fons artístic del Parlament de Catalunya. Es tracta d’un retrat de l’escriptora i activista social estatunidenca referent en matèria de gènere, feminisme i decolonialisme, Bell Hooks.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut