Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Parlament commemora el 25-N i referma el “compromís” per erradicar la violència contra les dones

|

- Publicitat -

El Parlament ha commemorat aquest dilluns el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Abans del debat a la totalitat dels pressupostos, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha llegit una declaració amb motiu del 25-N i ha mostrat el “compromís” de la cambra per erradicar “qualsevol forma de violència”.

Tots els grups parlamentaris tret de Vox han signat el text. Des del faristol també ha intervingut l’activista Almudena Rodríguez, qui ha afirmat que “sense la transformació total del model econòmic” no és “possible” l’erradicació de les violències masclistes. Així mateix, s’han col·locat diversos parells de sabates vermelles en record de totes les dones assassinades a Catalunya durant el 2021.

Publicitat

Borràs ha lamentat les “actituds masclistes, misògines, sexistes i de menyspreu que pateixen les dones diàriament” i ha apostat per “combatre-les des d’una òptica interseccional”. Així mateix, ha lamentat que la covid hagi fet augmentar els casos de violència contra les dones. Borràs ha recordat que durant el 2021 a Catalunya hi ha hagut 10 feminicidis i des del 2008 se n’acumulen més d’un centenar.

Per la seva banda, Rodríguez ha demanat als partits “compromisos polítics ferms” per “posar fi” als feminicidis. En la mateixa línia, ha assegurat que hi ha una “ofensiva contra els drets sexuals i reproductius” que es tradueixen en “atacs i difusió de discursos d’odi”.

Pel que fa a les sabates col·locades a l’escala d’honor, cada parell recorda una de les deu dones assassinades a Catalunya durant el 2021 i s’acompanya d’un plafó informatiu amb el nom de la dona. Les sabates s’han repartit per l’escala de manera que els diputats hagin hagut de passar entre elles, simbolitzant així que la societat no pot esquivar aquesta xacra.

Et pot interessar  L'Ajuntament de Barcelona fa una crida a seguir lluitant contra les violències masclistes "en tots els àmbits i formes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut