Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

El Parlament andalús expulsa una diputada d’Adelante Andalucía que havia denunciat la violència de l’1-O

Teresa Rodríguez ha denunciat que l’han fet fora mentre manté el seu permís de maternitat: “Tant tocar el nas amb les baixades de sou els ha posat d’acord en una cosa: m’odien”

Redacció
Redacció 29/10/2020

La Mesa del Parlament andalús ha acordat l’expulsió del grup d’Adelante Andalucía de Teresa Rodríguez i altres set diputats afins a ella, alhora que s’ha sotmès a votació l’escrit que va registrar la portaveu parlamentària d’Adelante i dirigent d’IU, Inmaculada Nieto, en nom de Podemos Andalucía, per situar-los com a diputats no adscrits a l’entendre que són “trànsfugs” donat que van abandonar Podemos, formació amb la qual van aconseguir els seus escons dins la confluència andalusa que comparteix amb IU i dues formacions andalusistes.

per part seva, Teresa Rodríguez ja ha anunciat que recorreran aquesta decisió de la Mesa i ha censurat que PSOE, PP i Vox hagin aprovat a proposta d’IU la seva expulsió i la de set dels seus companys del grup parlamentari mentre manté el seu permís de maternitat.

“Tant tocar el nas amb les dietes i les baixades de sou els ha posat d’acord en una cosa: m’odien”, ha escrit al seu perfil de Twitter, on assegura que el punt acordat és un “atropellament jurídic” i que el recorreran.

A parer seu, això ha passat perquè han mantingut a Inmaculada Nieto com a portaveu “encara que no tingués la majoria del grup respectant els acords” i li ha retret que hagi “aprofitat aquesta posició per presentar un escrit en nom del grup sense preguntar-li i previ acord amb PP, PSOE i Vox”. “Lamentable”, ha reblat Rodríguez.

Per la seva banda, l’exlíder del Front Republicà, Albano-Dante Fachín ha recordat al seu Twitter que Teresa Rodríguez “va ser de les úniques que després de la violència de l’1-O va aixecar la veu al Consejo Ciudadano Estatal de Podemos”, i sospita que aquest fet també ha pogut facilitar el rebuig per part de l’unionisme andalús.

Relacionats