Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Parlament andalús expulsa una diputada d’Adelante Andalucía que havia denunciat la violència de l’1-O

|

- Publicitat -

La Mesa del Parlament andalús ha acordat l’expulsió del grup d’Adelante Andalucía de Teresa Rodríguez i altres set diputats afins a ella, alhora que s’ha sotmès a votació l’escrit que va registrar la portaveu parlamentària d’Adelante i dirigent d’IU, Inmaculada Nieto, en nom de Podemos Andalucía, per situar-los com a diputats no adscrits a l’entendre que són “trànsfugs” donat que van abandonar Podemos, formació amb la qual van aconseguir els seus escons dins la confluència andalusa que comparteix amb IU i dues formacions andalusistes.

per part seva, Teresa Rodríguez ja ha anunciat que recorreran aquesta decisió de la Mesa i ha censurat que PSOE, PP i Vox hagin aprovat a proposta d’IU la seva expulsió i la de set dels seus companys del grup parlamentari mentre manté el seu permís de maternitat.

Publicitat

“Tant tocar el nas amb les dietes i les baixades de sou els ha posat d’acord en una cosa: m’odien”, ha escrit al seu perfil de Twitter, on assegura que el punt acordat és un “atropellament jurídic” i que el recorreran.

A parer seu, això ha passat perquè han mantingut a Inmaculada Nieto com a portaveu “encara que no tingués la majoria del grup respectant els acords” i li ha retret que hagi “aprofitat aquesta posició per presentar un escrit en nom del grup sense preguntar-li i previ acord amb PP, PSOE i Vox”. “Lamentable”, ha reblat Rodríguez.

Per la seva banda, l’exlíder del Front Republicà, Albano-Dante Fachín ha recordat al seu Twitter que Teresa Rodríguez “va ser de les úniques que després de la violència de l’1-O va aixecar la veu al Consejo Ciudadano Estatal de Podemos”, i sospita que aquest fet també ha pogut facilitar el rebuig per part de l’unionisme andalús.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut