Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

El nou invent de Colau i Collboni: llums de Nadal “aconfessionals”

El pressupost és de 2 milions euros, un 24% superior al de l’any passat

Redacció 04/05/2021
Una recreació de l'enllumenat d'aquest Nadal 2021 a Barcelona.

Les ocurrències de l’alcaldessa Ada Colau i els seus socis de govern són una font inesgotable de despropòsits. L’última gran idea l’ha presentada aquest matí el tinent d’alcalde socialista, Jaume Collboni: aquest Nadal 2021 Barcelona estrenarà un nou concepte d’il·luminació nadalenca que l’Ajuntament ha batejat com “aconfessional” i que s’instal·larà en les principals vies públiques del centre de la ciutat: Plaça Catalunya, Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer Aragó. La nova proposta és fruit d’un concurs de disseny que el consistori va posar en marxa el passat mes de febrer i que ha guanyat l’Estudi Antoni Arola.

A banda dels tres carrers que lluiran aquest nou concepte d’enllumenat nadalenc, s’il·luminarà per primera vegada la Ronda Sant Pere entre Passeig Sant Joan i Urquinaona, s’ampliarà el tram del carrer Balmes des de Diagonal fins a Ronda Universitat, i es consolidaran com a vies amb ornamentació Via Laietana, Plaça Urquinaona i Avinguda Paral·lel, així com els mercats municipals. S’incrementa el pressupost per als carrers que s’emmarquen a zones de Pla de Barris i també el destinat a zones on s’estan fent obres de llarga durada.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament incrementarà notablement el pressupost destinat a la il·luminació de Nadal. Es passarà de 1.662.000 euros a 2.057.866 euros,  un 24% més.